Skvělým typem na snídání je rýžová kaše s proteinem obohacena o ovoce. Rýžová kaše je sama o sobě skvělým zdrojem komplexních sacharidů, které nám mohou například před tréninkem doplnit potřebnou energií. Další výhodou je, že si rýžovou kaši můžeme libovolně osladit svým oblíbeným proteinem, takže nejen, že do těla dostaneme zdroj bílkovin, ale také budeme mít libovolnou příchuť rýžové kaše. Dále můžeme přidat i své oblíbené ovoce a přidáme si tak do snídaně i nějaké cukry, opět vhodné před tréninkem abychom měli dostatek energie.
Jak rýžovou kaši připravit ?
Pokud se bavíme o instantní rýžové kaši, tak tu stačí dle návodu a množství zalít horkou vodou či mlékem. Poté už jen osladíme svým oblíbeným proteinem a můžeme doplnit i nějaké ovoce, například jahody, jablko, borůvky a jiné.
Pokud bychom si rýžovou kaši chtěli připravit doma, tak stačí smíchat rýži s mlékem a přivést k varu v hrnci a cca 20 minut vařit. Jakmile bude mít kaše tu správnou strukturu, tak máte hotovo. Opět potom stačí doplnit nějaký protein a případně i ovoce.
Kdy konzumovat rýžovou kaši ?
Kaši můžeme prakticky konzumovat kdykoli, ať už ke snídání tak jako svačinu během dne. Vhodná je také cca hodinu a půl před tréninkem abychom zajistili, že tělo vše správně stráví a díky potřebným vlastnostem měli plno energie na výkon.
Kde rýžovou kaši koupit ?
Nejedná se o placenou propagaci, jen já rád nakupuji na FitnessDK.